Despre noi

Atelierul Părinţilor este o organizaţie care activează în domeniul educaţiei non – formale şi a dezvoltării personale.

Viziunea noastră:

Credem în iubire necondiţionată, respect, comunicare pozitivă şi deschidere în relaţia părinte-copil. Credem că a fi părinte e ca o plimbare într-un montagne russe: ai parte de curiozitate, de panică, uneori chiar disperare, poate furie, dar şi entuziasm, linişte, iar în cele din urmă BUCURIA de a fi trecut prin călătorie. Meseria de a fi părinte nu vine la pachet cu toate infomațiile, experienţa, curajul şi încrederea de care un părinte are nevoie. Şi mai credem că nu putem funcţiona ca tineri şi adulţi fericiţi fără să fi trecut printr-o copilărie frumoasă. Startul în educația fiecărui copil nu se dă atunci când se naște ci atunci când părintele său înțelege să-și asume responsabilitatea propriei educații pentru cariera grea și frumoasă pe care o începe.

Valorile noastre:

  • Cooperare – Credem în munca în echipă între membrii familiei.
  • Creativitate – Credem în modalitati creative de educare şi în dezvoltarea potenţialului creativ al copilului.
  • Susţinere – Încurajam dragostea necondiţionata şi susţinerea reciprocă în cadrul familiei.
  • Respect – Încurajăm respectul faţă de copil.
  • Schimbare – Credem în învăţarea aplicată.

Misiunea noastră este de a conecta oportunităţi de dezvoltare pentru copii şi părinţi. Echipa îşi propune să vină în sprijinul lor prin promovarea sau livrarea de materiale sau evenimente educaţionale non-formale sau informale, pentru a facilita echilibrul si dezvoltarea armonioasă în familie.

Cui ne adresăm?

Atelierul Părinților crede în dezvoltarea armonioasă a copiilor în familie, prin dezvoltarea personală continuă a părinţilor şi a tinerilor care vor să devină părinţi, cat si a profesorilor sau educatorilor.

Ce facem mai exact?

Atelierul Părinţilor creează un cadru de educaţie parentală non-formală, pentru a facilita învăţarea şi dezvoltarea armonioasă în familie prin:

- conferințe și mese rotunde pe tema dezvoltării personale în cadrul familiei

- ateliere de lucru cu părinții pe probleme specifice legate de comportamentul copiilor, dezvoltarea personalității, creativitate, importanța jocului etc.

- module de training pe tema tehnicilor de parentaj.

- vizionări de filme și dezbateri pe teme legate de educația copiilor.

- acces la resurse de parentaj prin intermediul platformei online www.atelierulparintilor.ro

- acces la specialiști în educație, formatori de părinți, psihologi și medici prin internediul evenimentelor sau materialelor publicate.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>